| 1 yorum ]

Uzun zamandır yapmak istediğim bir pastaydı bu.Fakat şeker hamuru nerede bulunur,nasıl yapılır uzun araştırmalar yaptım.Önce marshmallow dan şeker hamuru yapıldığını öğrendim.Oldukça da kolay yapılıyormuş.Fakat bu şekeride bulmak bir dert.Ben BİM den buldum bir paket aldım.Fakat istediğim renklerde yoktu.Tesadüf eseri şeker hamuru alacak bir yer buldum hem de burnumun dibinde.Fiyatı da makul olduğu için uğraşmaya değmiyceğini düşündüm.Daha sonra netten nasıl yapıldığını öğrendim.Şimdi yapmak isteyenler için resimli olarak tarifi yazıyorum;

Pandispanya Tarifi;
Malzemeler:
Pandispanyası:
•5 yumurta (oda ısısında)
•1 su bardağı toz şeker
•1.5 su bardağı un
•50 gr nişasta (50gr ölçemediğim için ben göz kararı 4yemek kaşığı koydum)
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu

İç malzemeleri için;
•1 paket muzlu kremole
•2Adet muz(Ben muzlu yapmayı tercih ettim siz istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.)
•Pastanın üzerini kaplamak için bir paket kremşanti(sade)
•1Kutu şeker hamuru

Yapılışı;
İlk önce 5yumurta ve şekeri bir kaba koyup beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.Daha sonra pandispanya için kalan malzemeleri de ilave edip iyice karıştırıyoruz ve kabımıza boşaltıyoruz.(Ben kalp şeklinde bir pasta kalıbı kullandım.Olmayanlar yuvarlak yapıp daha sonra kalp şeklinde kesebilirler)175 C lik fırında pişiriyoruz.Pasta keki olduğu için diğer keklere nazaran daha cıvık oluyor pişmesi daha uzun zaman alıyor.piştikten sonra keki soğumaya bırakıyoruz.
*Kek soğurken ara malzemesini ve kremşantiyi üzerlerindeki tariflere göre hazırlayabilirsiniz.
Kek soğuduktan sonra 2 veya 3e kesiyoruz.Ben ilk defa yaptığım için acemiliğime geldi ve ikiye kestim.Dolayısıyla biraz kalın oldu.Üçe kesmek daha iyi olur.Kestiğimiz kekin üzerine önce kremoleyi sürüp daha sonra meyvelerimizi diziyoruz. Diğer katlara da aynı işlemi yapıp keki kapatıyoruz.

*Daha sonra kekin üzerine hazırladığımız kremşantiyi sürüyoruz.Üzerine şeker hamuru geliceği için pürüzsüzce sürmeye gerek yok.Ama şeker hamurunun altından kremşantinin taşmaması için ince bir tabaka sürmekte fayda var.





*Daha sonra şeker hamurunu açıyoruz.Yalnız bu işlemde biraz zorlanabilirsiniz.Çünkü oldukça sert bir hamur.Baya uğraştırıyor.Açarken nişasta kullanırsanız yapışmasını önleyebilirsiniz.Ayrıca ne kadar ince açarsanız pastanın tadı o kadar güzel olucaktır.Benim acemiliğime geldiği için çok fazla ince açmadım.Dolayısıyla biraz ağır geldi tadı.Birdahakine daha ince açmayı düşünüyorum.Son olarak açtığımız şeker hamurunu üzerine kremşanti sürdüğümüz kekin üzerine kaplıyoruz ve şekillendiriyoruz.Kenarlarını isterseniz kalan hamurdan rulo yapıp bu şekilde kapatabilirsiniz.Ben ayrıca şeker hamurundan küçük bir parça açıp kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla kestim pastanın üzerine koydum.Farklı bir renk olsaydı daha güzel olurdu ama elimde yalnızca kırmızı vardı.




Devamını okuyun...>>
| 1 yorum ]

Bugün sevgililer günü.İstanbul'da, hava sanki tüm sevgililere kıyak yapmaya çalışır gibi günlük güneşlik.İnsanlar ellerinde hediye paketleri çiçeklerle sevgiliyle buluşmaya gidiyor sokaklarda.Ben se bu tüm anlattıklarımı gözlemleyerek bugün işe geldim:(Sevgililer günü çok da fazla önemli olmadı benim için ama insana yine de dokunuyo ya.Benim de Aşkım yanımda olsaydı ne olurdu sanki:)Bu arada hediye paketlerine baktım da insanlar ne kadar kasıyolar bu gün için ya.Marka marka hediyeler havalarda uçuşmuş.Hatta geçen bir arkadaşım sevgilisine hediye aldığını söyledi.Bir de 'inşallah beğenir geçen sene onunkinin yanında benim hediyem çok ucuz kalmıştı' diye ekledi.Allahım yaa.Neyse..
Sevgililer günümüz kutlu olsun Aşkım seni çok seviyorum:)


Devamını okuyun...>>